Selecteer een pagina

Aranleon Valencia bio

Bodega Aranleón was ooit een oude vervallen schuur in het dorpje Los Marcos, 100 kilometer ten westen van Valencia. Maar toen Maria Sancho en Paco Cotino deze schuur in 2000 kochten en al hun liefde erin stopten, ontstond er een karakteristieke en zeer sfeervolle wijnboerderij. Ondergronds is een wijnmakerij uitgehouwen op 6 meter diepte, waar de wijnen rijpen onder de perfecte omstandigheden.

Azienda Agricola Piombaia Biodynamisch

De boerderij van Piombaia is ontstaan ​​uit de vereniging van de families Rossi (afkomstig uit Montalcino) en Cantini (afkomstig uit Pisa). De inmiddels vijfde generatie van de familie Rossi-Cantini leiden de broers Vittorio, Francesco en Cecilia het familiebedrijf en kiezen er sinds 2008 voor om de principes van de biologische en biodynamische landbouw toe te passen die de manier van leven en werken op de boerderij volledig hebben gerevolutioneerd: niet meer het gebruik van synthetische meststoffen, chemische pesticiden of grote landbouwmachines, maar de herontdekking van het ritme van de natuur, het verstrijken van de tijd en de keuze om paarden vrij rond te laten rennen in de wijngaard die als natuurlijke herbiciden wordt gebruikt.

Bodegas Alejandro

De wijngaarden van Bodegas San Alejandro liggen op een schitterende terroir gevormd door een arme bodem gedomineerd door leisteen op 700 tot 1100 meter hoogte (één van de hoogste in Spanje). De hoge ligging waarborgt een goede ventilatie en veel contrast tussen dag- en nachttemperatuur wat belangrijk is voor de zuuropbouw en daarmee de binding van fijne aroma’s en kleurstoffen. Het weinige vocht is mede debet aan lage opbrengsten. De oogst vindt plaats als één van de laatste in Europa. In dit terroir regeert de Garnacha (Grenache) druif die zich hier tot volle rijkdom ontwikkelt en het dermate goed dat het de basis vormt voor bijna alle wijnen van de bodega.

Casa Vinocola Bennati

Antonio Bennati is in 1870 geboren in Cazzano di Tramigna nabij Soave. Hij werd snel bekend als Toni Recioto, vernoemd naar zijn flagship-wijn van gedroogde druiven uit Verona. Antonio begon met het maken van deze wijnen op jonge leeftijd en verkocht deze in de wereldbekende stroflessen. In 1920, na de eerste wereldoorlog, besloot hij om samen met zijn zoon Anibale Cantine Bennati op te richten. Meer dan een eeuw wijnmaken brengt ons bij de huidige tijd van de wijnmakerij, met de recente aankoop van een modere nieuwe wijnpers en een nieuw logistiek centrum. De toekomst? Er wordt gekeken naar nieuwe wijngaarden verbeteringen van traditionele productietechnieken. Het assortiment wijnen van de familie Bennati omvat zowel Veneto-wijnen als internationale variëteiten. 

Montesanco Teulada Bio

Bodega Montesanco is gelegen op een historisch landgoed oorspronkelijk bedoeld voor de rozijnen (moscatel)productie van de streek. Meer concurrentie dwongen de regio andere druivengewassen aan te planten. Het complex is prachtig verbouwd met veel van de oude details en huist nu een state of the art biologische wijnmakerij.

Tenimenti Grieco

Een geweldige wijngaard in Molise, 150 meter boven de Adriatische Zee met uitzicht op de Tremiti-eilanden. Het is een dynamische, innovatieve wijnmakerij die ten volle profiteert van het uitstekende potentieel van het terroir voor de productie van wijn van topkwaliteit.

Vallone Puglia

Uit Puglia komt ongelofelijk veel bulk, en ongelofelijk veel zoete, logge wijn. Er zijn echter een aantal producenten die streven naar gebalanceerde wijnen met voldoende zuur om het zwoele, rijpe fruit en de hoge alcoholpercentages te compenseren. Eén van die producenten is het klassieke familiedomein Agricole Vallone (1934), misschien wel de beste producent van de streek, wiens wijnen we al jarenlang naar volle tevredenheid importeren. De landerijen van de familie Vallone liggen rondom Lecce en beslaan ongeveer 160 hectare wijngaard, plus aanzienlijke percelen met olijfbomen (sommige wel 1000 jaar oud), graan, vruchten enzovoort.

Vina Ijalba Bio

Vina Ijalba is het levenswerk van Dionisio Ruiz Ijalba. Van 1975 tot 1991 produceerde hij voornamelijk druiven voor andere producenten. In 1991 lanceerde hij het domein Vina Ijalba en was het tijd om ook figuurlijk de vruchten van zijn werk te plukken. Vina Ijalba verwierf snel een uitstekende reputatie en de derde generatie houdt die naam hoog met een gevarieerd gamma plaatselijke parels: ook nu blijft het huis als familiebedrijf trouw aan zijn natuur én aan de natuur, met een biologische aanpak. Ijalba was trouwens het allereerste biologische wijndomein van de streek en inmiddels telt het 90 hectare aan ecologische wijngaarden.

Weingut Mathern Duitsland

Het wijnhuis werd in 1907 opgericht door de familie Mathern in Niederhausen. Helmut Mathern leidde jarenlang het wijndomein en was een getalenteerde wijnmaker. Hij werd door de wijngids van Gault Millau uitgeroepen tot ”Discovery of the year 1997”. Er volgden nog enkele bijzondere awards en tot ieders schrik stierf hij in 2002 aan een plotselinge dood. Hij liet zijn vrouw Gloria en twee jonge kinderen achter. Gloria nam het wijndomein over en in 2020 is zoon Henning na een studie oenologie in Zuid Afrika de nieuwe wijnmaker van Weingut Mathern!